گالری تصاویر | ۱۷ تصویر برتر تلسکوپ فضایی هابل از فضا
۲۵مین سالگرد تلسکوپ هابل فرا رسیده است و مجموعهای از تصاویر به همین مناسبت در فضای اینترنت منتشر شدهاند.
این تصاویر، مجموعهای از برترین تصاویر تلسکوپ فضایی هابل در ۲۵ سال کار آن در خارج از جو زمین است. درست برعکس مجموعه تصاویر قبلی (۶۳ تصویر نفسگیر نجومی)، وجه اشتراک این تصاویر این است که هیچکدام از آنها بدون ابزار قابل تهیه نیستند و حداقل به یک تلسکوپ آماتوری برای ثبت عکسی شبیه به اینها نیاز دارید.
در ادامه مطلب با بلاگ علم بازار همراه باشید تا به تماشای عظمت کیهان از نگاه تلسکوپ فضایی هابل بنشینیم.

عکس مشهور به «آتش بازی آسمانی» که اخیرا در ۲۵مین سالگرد تلسکوپ هابل به نمایش گذاشته شد. این عکس، از خوشه Westerlund 2 گرفته شده است.

عکسی از M 101 ملقب به کهکشان فرفره. این کهکشان حدود ۲۵ میلیون سال نوری با ما فاصله دارد و حدود ۱۷۰٫۰۰۰ سال نوری نیز قطر دارد.

عکسی از سحابی هلیکس (Helix) که در سال ۲۰۰۲ توسط هابل ثبت شد. این سحابی بیشتر از ۶۹۰ سال نوری با ما فاصله دارد.

گازهای تازه متولد شده ای که از ابر هیدروژنی بزرگتر بیرون می آیند. درست مانند جوجه ای که سر از یک تخم مرغ در می آورد! این تصویر، بخشی از سحابی عقاب (Eagle Nebula) را نمایش می دهد.

اشتباه نکنید، این نقاشی سارا ۵ ساله از تهران نیست! بلکه یکی از برترین تصاویر تلسکوپ فضایی هابل است که سعی در که سعی دارد نشانه هایی از ماده تاریک را آشکار کند. گازهای داغ هسته کهکشان Abel 520 نیز در تصویر مشخص هستند.

این تصویر به یاد ماندنی از سحابی سر اسب (Horsehead Nebula, Barnard 33) با جزئیات شگفت آورش، در ۲۳مین سالگرد هابل گرفته شد. این سحابی در صورت فلکی شکارچی (Orion) قرار دارد و این تصویر از آن در طول موج فروسرخ گرفته شده است. به همین دلیل توانسته از فضای پر از گرد و غبار سحابی رد شده و فضای داخلی سحابی را که در نور مرپی کمی مبهم است، به نمایش بگذارد.

یکی از با شکوه ترین سحابی های آسمان. سحابی حلقه (Ring Nebula). این صحابی حدود ۲٫۰۰۰ سال نوری با ما فاصله دارد.

عکسی از سحابی امگا/قو (Omega/Swan Nebula) که در سال ۲۰۰۳ ثبت شده است و یک منطقه فعال در ساخت ستارگان جدید را نشان می دهد.

سیاره زحل در طیف فرابنفش. قطب جنوب سیاره و نمای جنوبی حلقه های آن، سوژه این عکس هستند. سیاره زحل (درست مانند زمین) شیب های متفاوتی را در طول دوره ۲۹٫۵ ساله خود در گردش به دور خورشید تجربه می کند. این به این معناست که ما تقریبا هر ۳۰ سال می توانیم شاهد حداکثر زاویه ۲۷ درجه ای زحل باشیم و بهترین دید را به قطب جنوب و حلقه های جنوبی آن داشته باشیم.

ستاره ای در حال شکل گیری در سحابی قایق (Carina Nebula) در فاصله ۷٫۵۰۰ سال نوری از ما. جالب است بدانید که تلسکوپ فضایی چاندرا نیز حدود ۱۴٫۰۰۰ ستاره را در این سحابی تشخیص داده است.

کهکشان گرداب (Whirlpool Galaxy). ستاره های جوان این کهکشان را می توانید به رنگ قرمز در تصویر ببینید. گرد و غبار میان ستاره ای میانه تصویر، ممکن است در حال تغذیه یک سیاهچاله در مرکز این کهکشان باشند.

حسن ختام این مجموعه، این تصویر از هابل است که در سالگرد ۲۱ سالگی آن گرفته شد. این تصویر به خاطر حالت گل مانند کهکشان بزرگتر، به کهکشان های رز (Rose of Galaxies) مشهور است.
نسخه انگلیسی این مطلب (درج شده در بخش منابع)، حدود ۱۴٫۰۰۰ بار در شبکههای اجتماعی مختلف به اشتراک گذاشته شده است که همین حجم اشتراک گذاری آن را به یکی از محبوب ترین مطالب یک هفته اخیر دنیای نجوم تبدیل کرده است!
پس پیشنهاد میکنیم شما نیز این مطلب را با دوستان خود در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید و آنها را شگفت زده کنید.
منابع
منبع مطلب، منبع عکس Westerlund 2، منبع عکس Abel 520، منبع عکس Horsehead Nebula, Barnard 33، منبع عکس Cat’s Eye، منبع عکس Ring Nebula، منبع عکس Omega/Swan Nebula، منبع عکس سیاره زحل، منبع عکس V838، منبع عکس Carina Nebula، منبع عکس Carina Nebula، منبع عکس Whirlpool Galaxy، منبع عکس کهکشان های در حال برخورد، منبع عکس Rose of Galaxies
۱ دیدگاه
[…] نتایج فعالیت این تلسکوپ فضایی را ببینید، مطالعه مطلب «گالری تصاویر | ۱۷ تصویر برتر تلسکوپ فضایی هابل از فضا» که اخیرا بر روی بلاگ قرار گرفته است را به شما توصیه […]